Akadálymentesített weboldal
Navigáció kihagyása

GYIK

Publikálva: 2020-06-04 Utolsó módosítás: 2020-07-06

1. Hol tudom elérni a Győri Nonprofit Hulladékgazdálkodási Kft-t?

A GYHG a korábban megszokott és sokak által már jól ismert győri 67-77-77-es telefonszámon érhető el. Amennyiben a számot nem Győr-Moson-Sopron megyéből tárcsázza, felhívjuk a figyelmét a 96-os előhívő használatára.

További elérhetőségek:

Postacím: 9002 Pf.: 78.
E-mail: info@gyhg.hu
web: www.gyhg.hu


2. Ha visszaadom valamelyik hulladékgyűjtő edényt, csökken-e a rendelkezésre állási díjam?

Nem, a rendelkezésre állási díj nem függ az edények számától.
A rendelkezésre állási díj minden lakott ingatlan után egységesen fizetendő.

3. Mi kerüljön a kukákba családi házaknál?

A hulladékgazdálkodási rendszer működésében a családi házaknál alapvetően két hulladékgyűjtő edény van, ennek köszönhetően már otthon elindítható a szelektív hulladékgyűjtés.

A barna fedeles – bio – kukába dobunk minden olyan anyagot, ami lebomlik. Ilyen lehet például a lenyírt fű, a falevél, az elhervadt virág, az elszáradt növényi szár, apró gally, a fa hamu és a pelenka. A közszolgáltató a barna fedeles hulladékgyűjtő edényeket heti rendszerességgel üríti.

A szürke fedeles – maradék hulladék - kukába azokat a hulladékokat dobjuk, amelyek nem bomlanak el és a szelektív hulladékgyűjtő edényekbe, illetve a hulladékudvarok konténereibe sem helyezhetőek el. Ilyen lehet például a sajtok és a szalámik olajjal, zsírral szennyezett csomagolása.

A hulladékgyűjtő edényt csak akkor tegye ki ürítésre, ha az megtelt hulladékkal.


4. Rendelhetek-e plusz hulladékgyűjtő edényt, és ha igen, mennyibe kerül?

Igen, lehet plusz edényt rendelni, családi házhoz.
A rendelés nem jár plusz költséggel, és a rendelkezésre állási díj sem lesz magasabb. A plusz hulladékgyűjtő edény igényt a közszolgáltató írásban tudja befogadni. A levelet a Győr, 9002, pf. 78. címre, az emailt az info@gyhg.hu címre kérjük megküldeni.


5. Megsérült a vonalkód a hulladékgyűjtő edényen, le tudja e olvasni az autó?

Az autók nem a vonalkódot olvassák le, hanem az edény testébe épített chippet. Ürítéskor ez a chip jelez a rendszernek, ebből a közszolgáltató címre pontosan tudja, hogy kukaürítés történt. A gyakorlatban ez a számlázás alapja. A chipjel olvasó kizárólag azt az információt olvassa be, amelyet azon chippek adnak, amelyeket a kukásautó ürítő szerkezete – a kukával együtt - jelolvasó vonaláig emelt. A ürítésre utaló jelolvasás kizárólag a kuka ürítésének pillanatában következik be.

A vonalkódnak azokon a helyeken van jelentősége, ahol több lakó egy helyre húzza ki ürítésre a kukát. Ilyen helyzetben nagy segítség a használóknak, hogy a matrica segítségével be tudják azonosítani saját kukájukat, elkerülve ezzel a későbbi számlázási problémákat.

Hello Győr weboldala