Akadálymentesített weboldal
Navigáció kihagyása

EGÉSZ ÉVES HULLADÉKELSZÁLLÍTÁS A ZÁRTKERTEKBEN

Publikálva: 2020-02-21 Utolsó módosítás: 2020-06-02

Egész éves szolgáltatássá bővült a zártkerti hulladékszállítás 2020-tól.

 

 

GYHG Nonprofit Kft. korábban szezonálisan tavasztól őszig szállította el meghatározott napokon a szabvány zsákokban kihelyezett hulladékot a zártkertekben. 2020-ban a cég a szolgáltatást egész évesre bővítette. A kezdeményezés fő célja a szelektív hulladékgyűjtő szigetek részbeni tehermentesítése, a zugszemetelés csökkentése és az általános köztisztaság hatékonyabb fenntarthatósága.

 

Az érintett ingatlanhasználók a közszolgáltatásról szóló számlát továbbra is utólag, negyedévente kapják. A rendelkezésre állási díj korábban 6 hónapra kifizetett összege (bruttó 5.025 Ft) változatlan marad, az egész évre kiterjesztett szolgáltatásra azonban negyedévente számlázza ki azt a közszolgáltató. A cég nyilvántartásában szereplő ingatlanhasználók a rendelkezésre állási díj terhére az egész éves szolgáltatáshoz 26 darab, egyenként 60 literes GYHG logóval ellátott zsák felvételére jogosultak. Az egész éves zsákmennyiség már egyszerre is felvehető az Orgona utcai vagy a Jókai úti ügyfélszolgálati irodában. Amennyiben a közszolgáltató által rendelkezésre bocsátott 26 darab zsák kevésnek bizonyul, térítés ellenében (bruttó 237 Ft/db) további zsákok vásárlására van lehetőség.  A korábbról megmaradt GYHG logós zsákok folyamatosan felhasználhatók és kihelyezhetőek elszállításra.

 

Zártkertben hétfőn történik a járatútvonalra kihelyezett, GYHG logóval ellátott zsákok gyűjtése Sashegyen, a Banai úti kerteknél, a Rabkertben, a Góré dűlőben, a Pós dombon, a Borsóhelyi dűlőn, Újmajorban, Győrszentiván-Kertvárosban és Gyirmóton a horgásztanyáknálKedden van az elszállítás Győrszentivánon a Nagyhegyen és a Pósa úti kerteknélCsütörtökön kell kitenni a zsákokat Sárás I-en és Sárás II-őnszombaton pedig a Fehérvári úti kerteknél. A Fehérvári úti kertek esetében, ahol az ügyfelek egy része 120 literes hulladékgyűjtő edénnyel rendelkezik, marad a kukás megoldás, szombati ürítési nappal. A zártkerti hulladékszállítás egész évesre történő kiterjesztésével megszűnt a zártkerti hulladékgyűjtő zsákok hulladékudvarokba történő beszállítási lehetősége.

 

Fontos tudni, hogy a zártkertekből a járatok csak abban az esetben tudják hetente elszállítani a hulladékot, ha az időjárás miatt az útviszonyok azt lehetővé teszik. Amennyiben az időjárás a hulladékszállítást nem teszi lehetővé, úgy a zsákok elszállítása a legközelebbi járatnapon történik.

 

GYHG Nonprofit Kft. a zártkerti hulladékszállításban érintett ügyfeleket levélben is tájékoztatta a változásokról.

Hello Győr weboldala